Ga naar de inhoud
snel blind typen
Home » Blog » De verbazingwekkende snelheid van blind typen

De verbazingwekkende snelheid van blind typen

Wat is blind typen? Blind typen is een vaardigheid waarmee gebruikers op een toetsenbord kunnen typen door de aanraking van hun vinger op de toetsen te voelen. Het is populair onder computergebruikers omdat het sneller en efficiënter is dan het gebruik van een muis.

Hoe snel kun jij typen?

Blind typen is de mogelijkheid om te typen zonder naar het toetsenbord te kijken. Dit wordt gedaan door alle 10 vingers te gebruiken om op de startrij van een toetsenbord te typen en vervolgens van de ene toets naar de andere te gaan zonder uw vingers op te tillen. Blind typen kan in een paar uur worden geleerd en als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je tot 60 woorden per minuut typen.

ducktypen

Online Typecursus Speciaal voor kinderen

De vrolijkste typecursus
van Nederland!
vanaf 74.9699.95
typecursus nti

Blind Typen Laagste prijs

Werk sneller en efficiënter met deze typecursus. STAP-budget mogelijk.
cursus blind typen nhbo

Thuisstudie Typevaardigheid Professionele opleiding

Snel en efficiënt leren typen met praktijkgerichte oefeningen.

Factoren die van invloed zijn op uw snelheid

Een van de factoren die de typesnelheid beïnvloeden, is het type toetsenbord dat u gebruikt. Er zijn drie soorten toetsenborden: snel typen, typen met aanraking en typen met aanraking.

Het snelle toetsenbord is het traditionele toetsenbord met QWERTY-indeling. Dit type toetsenbord wordt niet aanbevolen voor mensen die hun typesnelheid willen verbeteren, omdat het erg gemakkelijk is om fouten te maken met dit type toetsenbord.

Het touch-toetsenbord heeft een andere indeling waarbij de toetsen dichter bij elkaar staan. Dit type toetsenbord is goed voor mensen die hun typesnelheid willen verbeteren omdat het moeilijker is om fouten te maken met dit type toetsenbord.

Het aanraaktoetsenbord heeft dezelfde lay-out als het aanraaktoetsenbord, maar heeft ook een numeriek toetsenblok aan de rechterkant.

Voordelen van blind typen

Blind typen is een vaardigheid waarmee u sneller en nauwkeuriger kunt typen. Een cursus blind typen kan u leren hoe u uw handen en vingers op de juiste manier op het toetsenbord plaatst, zodat u niet naar de toetsen hoeft te kijken terwijl u typt. Dit kan u tijd besparen en het gemakkelijker maken om u op de taak te concentreren. Blind typen helpt ook om Repetitive Stress Injury (RSI) te voorkomen, dat kan optreden wanneer u gedurende lange tijd in een stationaire positie typt.