Ga naar de inhoud
Home » Pica Typecursus

Pica Typecursus

typecursus pica

Bouw je typevaardigheden en je algemene kennis op met een cursus blind typen bij Pica. Met de toenemende aanwezigheid van technologie in onze huidige samenleving, is het beschikken over de juiste typevaardigheden erg belangrijk. Ook voor jonge kinderen is het belangrijk dat zij over deze vaardigheden beschikken, omdat zij hier later nog meer mee in aanraking zullen komen. De typecursussen van Pica leren kinderen op een leuke manier, met behulp van spelletjes en weetjes, hoe zij met een snel tempo en foutloos kunnen typen, door al hun vingers te gebruiken. Natuurlijk heeft Pica nog veel meer te bieden. Je vraagt je wellicht af wat dit dan precies inhoudt. Daarom lees je in dit artikel over diverse aspecten van een Pica typecursus. Je leest onder andere over de mogelijkheden voor kinderen om zowel op school als thuis de typecursus te volgen en waarom het zo belangrijk is voor kinderen om een typecursus te volgen. Laat je vingers voor een momentje met rust en lees snel verder.

ducktypen

Online Typecursus Speciaal voor kinderen

De vrolijkste typecursus
van Nederland!
vanaf 74.9699.95
typecursus nti

Blind Typen Laagste prijs

Werk sneller en efficiënter met deze typecursus. STAP-budget mogelijk.
cursus blind typen nhbo

Thuisstudie Typevaardigheid Professionele opleiding

Snel en efficiënt leren typen met praktijkgerichte oefeningen.

Cursus blind typen bij Pica

Leren hoe je snel en efficiënt kunt blind typen vereist tijd en geduld, want je kunt namelijk niet binnen een dag leren om foutloos met tien vingers te typen. Het is begrijpelijk dat het onder de knie krijgen van de vaardigheid om blind te typen met een serieuze typecursus niet al te spannend is voor kinderen. Maar maak je geen zorgen, want met een typecursus van Pica leer blind typen op een leuke manier. Je vraagt je waarschijnlijk af hoe een typecursus aantrekkelijk maakt voor kinderen. Tijdens een cursus blind typen van Pica wordt aan kinderen uitgelegd hoe zij efficiënt met tien vingers kunnen typen en krijgen ze diverse type-opdrachten om hun typevaardigheden verder te ontwikkelen. Deze type-opdrachten worden gecombineerd met interessante weetjes, filmpjes en quizzen, zodat kinderen met plezier door de cursus heen gaan terwijl zij hun typevaardigheden verder opbouwen.

Typecursus volgen bij Pica

Een Pica typecursus is eenvoudig thuis te volgen. Kinderen kunnen thuis via de computer of hun tablet gemakkelijk de typecursus volgen op hun eigen tempo. Ze leren ze stap voor stap hoe zij al hun tien vingers moeten gebruiken om snel te typen, zonder dat zij hiervoor naar het toetsenbord hoeven te kijken. Kinderen spenderen vijf dagen in de week minimaal 15 minuten aan het maken van opdrachten waarmee ze hun typevaardigheden verder ontwikkelen. Na het voltooien van een opdracht kunnen kinderen doorgaan naar de volgende opdrachten en kunnen ze teruggaan naar eerder gemaakte opdrachten voor extra oefening. Aan het einde van de typecursus maken de kinderen een special eindopdracht om hun typediploma bij Pica te halen en krijgen zij deze thuis opgestuurd.

Leer blind typen op school

Tegenwoordig kiezen steeds meer scholen ervoor om klassikale typelessen te geven. Uiteraard biedt Pica ook de mogelijkheid voor scholen om gebruik te maken van typecursussen voor op school. De typecursus van pica is geschikt voor kinderen vanaf groep 5 t/m groep 8. Voor elke groep is er een bijbehorende typecursus beschikbaar met de juiste gestelde doelen om de typevaardigheden van de kinderen verder te ontwikkelen. Door de typecursus in een klassikale omgeving te geven, kunnen kinderen direct bij de docent terecht met vragen en zijn leraren in staat om de voortgang van elke leerling bij te houden via een speciaal leraren dashboard. Op deze manier kan de docent exact zien welke leerling wat extra oefeningen nodig hebben, zodat ook zij met succes een typediploma bij Pica kunnen halen.

Pica Typecursus voor kinderen

Het opbouwen van je typevaardigheden is ontzettend belangrijk, omdat deze onmisbaar is in de tijd waarin we nu leven. Dus waarom zou je niet vanaf kleins af aan al beginnen met het opbouwen van deze vaardigheid? Hieronder lees je een aantal belangrijke punten waarom het zo ontzettend belangrijk is om kinderen al op een jonge leeftijd kennis te laten maken met een typecursus van Pica.

  • Het volgen van een cursus blind typen bij Pica dient als een goede voorbereiding voor wanneer kinderen doorgaan naar het Voortgezet Onderwijs. Op het Voortgezet Onderwijs zullen kinderen zich zeker een aantal uren achter de computer bevinden. Wanneer kinderen in staat zijn om blind te typen, zullen zij sneller te werk kunnen gaan en hoeven ze minder tijd te besteden aan het maken van hun huiswerk.
  • Tijdens het volgen van een typecursus van Pica worden kinderen ieder door een typecoach door de cursus heen begeleid. Kinderen kunnen altijd terecht bij de typecoach met vragen, zodat zij weer verder kunnen met de typecursus en deze succesvol kunnen voltooien.
  • Met een typecursus van Pica kunnen kinderen in 12 weken al hun typediploma van Pica halen. Wanneer kinderen vijf dagen in de week een kwartier tot half uur oefenen met blind typen, zijn ze in staat om snel hun typediploma bij Pica te halen. Natuurlijk leert niet iedereen op hetzelfde tempo en daarom hoeft je de cursus niet binnen een bepaalde tijd af te ronden.
  • Natuurlijk is het voor kinderen die dyslectisch zijn ook mogelijk om een cursus blind typen bij Pica te volgen. Pica biedt namelijk typecursussen aan met speciale lettertypes en aangepaste doelen voor kinderen met dyslexie.

Voordelen Pica Typecursus

De vaardigheid om razendsnel en foutloos blind te kunnen typen is een onmisbare vaardigheid voor kinderen op diverse momenten in het leven. Deze vaardigheden kunnen kinderen bijvoorbeeld een heel eind op weg helpen tijdens het volgen van een vervolgopleiding en tijdens het zoeken naar een baan waar je veel te maken hebt met digitaal apparatuur. Om dit waar te maken is het volgen van een cursus blind typen bij pica een uitstekende optie. Wil je nou eerst een kijkje nemen naar hoe een cursus blind typen van Pica in zijn werking gaat? Dan kan je jouw kind online een gratis proefles laten volgen om een idee te krijgen van wat een typecursus van Pica inhoudt en of deze jouw kind bevalt. Dus wacht niet langer en laat jouw kind zijn of haar onmisbare typevaardigheden nog verder op, dan ze ooit hebt kunnen indenken.

Bekijk hieronder een video met uitleg over de Pica Typecursus