Ga naar de inhoud
Home » Typediploma

Typediploma

typdiploma halen

Je hebt mensen vast wel eens horen zeggen, dat er met een typediploma op zak een aantal deuren je opengaan die jou nieuwe kansen bieden. Uiteraard hebben de mensen die dit zeggen geen ongelijk. Met een diploma voor blind typen op zak vergroot je je kansen om bijvoorbeeld sneller te worden aangenomen voor een baan waar je achter een beeldscherm werkt. Echter vraag je jezelf wellicht het volgende af: wat is een typediploma nou precies en houdt het precies in? Gelukkig hoef je jezelf dit niet langer af te vragen, want in dit artikel lees je alles wat je moet weten over hoe je succesvol een type-examen kunt afleggen, wat het vervolgens behalen van een typediploma inhoudt en wat dit voor jou betekent. Ben je benieuwd welke deuren er voor jou worden geopend na het succesvol afronden van een type-examen? Wacht dan niet langer en lees snel verder.

ducktypen

Online Typecursus Speciaal voor kinderen

De vrolijkste typecursus
van Nederland!
vanaf 74.9699.95
typecursus nti

Blind Typen Laagste prijs

Werk sneller en efficiënter met deze typecursus. STAP-budget mogelijk.
cursus blind typen nhbo

Thuisstudie Typevaardigheid Professionele opleiding

Snel en efficiënt leren typen met praktijkgerichte oefeningen.

Wat is een typediploma?

Natuurlijk weet iedereen wel een beetje hoe ze overweg moeten met een toetsenbord, maar betekent dit nog niet dat iedereen zomaar een typediploma kan halen. Wat is een typediploma eigenlijk? Hiervoor moet je in staat zijn om minimaal 100 slagen per minuut te typen en mag maximaal 2% van jouw aanslagen fout zijn. Via een opleidingsinstituut leer je dus om snel en foutloos blind te typen met tien vingers, zonder dat je naar de letters op je toetsenbord hoeft te kijken. Wanneer je een typecursus volgt bij bijvoorbeeld LOI, zit hier altijd wel een type-examen bij inbegrepen. Deze kan je vervolgens maken zodra je alle lessen van de typecursus hebt afgerond. Uiteraard is het ook mogelijk om een los type-examen aan te vragen bij bijvoorbeeld TICKEN, waar je na het voltooien van je inschrijving een link krijgt toegestuurd om het type-examen te maken. Het halen van een typediploma kan dus alleen wanneer er uit het type-examen blijkt dat je aan alle hiervoor genoemde eisen voldoet.

Typediploma aanvragen

Je vraagt je wellicht af of een typediploma halen wel echt noodzakelijk is. Natuurlijk is het uiteindelijk jouw keuze of je hiervoor wilt gaan om niet. Vergeet echter niet dat het halen van type-examen een hoop voordelen met zich meebrengt. Ten eerste beschik na het halen van je type-examen over voordelige typevaardigheden, die altijd van pas kunnen komen. Je beschikt over de vaardigheid om snel blind te typen, waardoor je efficiënter te werk kan gaan. Uiteraard zodra je deze vaardigheden hebt opgebouwd, vergeet je ze nooit meer en kan je hier voor de rest van je leven van blijven genieten. Daarnaast staat een succesvol behaald typediploma erg goed op je cv. Dit komt nog eens handig van pas als je later solliciteert voor een baan waar je jezelf veel achter een beeldscherm bevindt. Dit komt omdat de werknemers voor dit soort banen op zoek zijn naar medewerkers die met een hoog tempo foutloos kunnen typen.

hoeveel aanslagen per minuut typediploma

Typediploma aanslagen per minuut

Tijdens het examen worden jouw typevaardigheden op de proef gesteld, om te kijken of je wel aan de eisen voldoet voor het behalen van een typediploma. Vrijwel elk type-examen vindt online plaats en duurt slechts een aantal minuten. Je krijgt een aantal type-oefeningen waar je teksten moet overtypen, door gebruik te maken van de door jouw opgebouwde vaardigheden in blind typen. In het examen wordt zowel de nauwkeurigheid als de snelheid waarmee je typt gemeten en wordt op basis hiervan een eindscore berekend. Om je typediploma in ontvangst te mogen nemen, moet je voor het type-examen met een tien vingers en minimaal 100 aanslagen per minuut kunnen typen en mogen de door jouw gemaakte opdrachten niet meer dan 2% uit fouten bestaan. Zodra uit de eindscore blijkt dat je aan deze eisen voldoet, ben je geslaagd voor het type-examen en mag je jouw diploma in ontvangst nemen.

Tips voor het halen van je type-examen

Wanneer je het besluit neemt om je in te schrijven voor het maken van een type-examen, is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je deze in één keer wilt halen en zo direct je typediploma in ontvangst kunt nemen. Neem daarom eens een kijkje naar de volgende gouden tips, waarmee je jezelf nog meer garantie kunt bieden op het succesvol binnenhalen van je typediploma.

  • Als je voor de ultieme voorbereiding wilt gaan, is het sterk aan te raden om een typecursus te volgen voorafgaand het type-examen. Vrijwel elke typecursus bevat een handige uitleg en diverse type-oefeningen, waarmee je jouw typevaardigheden verder kan ontwikkelen. Daarnaast zit er vrijwel altijd ook een type-examen bij de typecursus inbegrepen. Hierdoor weet je zeker dat je tijdens het volgen van de cursus volledig wordt voorbereid op het type-examen en zo je typediploma gemakkelijk kunt halen.
  • Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Net als bij elk ander soort examen is het belangrijk dat je voor het halen van een type-examen goed oefent en op tijd van tevoren hiermee begint. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat als je één of twee dagen voor het type-examen begint met type-oefeningen, je dan het type-examen hoogstwaarschijnlijk niet zult halen. Oefen daarom elke dag voor het examen een beetje met een type-oefening. Daarnaast is het maken van proefexamen ook een goede manier om voor jezelf vast te stellen hoe je ervoor staat en waar je tijdens het oefenen meer aandacht aan moet besteden.

Typediploma halen

Het afleggen van een type-examen is niet alleen een uitstekende manier om jouw kansen op een goede baan in de toekomst te verhogen, maar ook om jouw typevaardigheden nog verder te ontwikkelen. In onze huidige samenleving worden steeds meer omringt door diverse technologische ontwikkelen en het komt dus ontzettend goed van pas als jij beschikt over de vaardigheid om snel en efficiënt blind te kunnen typen, zodat je mee blijft gaan met de tijd. Denk jij hier nou hetzelfde over? Wacht dan niet langer, warm je vingers een goed op en bereid je voor om een type-examen succesvol af te leggen en je typediploma binnen te halen.