Meteen naar de inhoud
waarom blind leren typen
Home » Blog » Waarom blind leren typen?

Waarom blind leren typen?

Het volgen van een typecursus gaat over het algemeen als volgt in z’n werking. Met behulp van een interactief (computer)programma begin je met het leren hoe je snel en efficiënt blind kunt typen met het tienvingerblindsysteem. Dit proces is opgedeeld in een aantal lessen, waardoor je stap voor stap te typevaardig verder ontwikkeld. Daarnaast geeft de cursus jou de mogelijkheid om je opgedane kennis toe te passen in diverse oefeningen en kan je na elke oefening meteen zien hoe je ervoor staat. Ondanks dat het helemaal aan jou is om je eigen planning te maken voor het volgen van de cursus, kan je met vragen altijd terecht bij een ervaren docent door simpelweg contact met hem of haar op te nemen.

Voordelen van een cursus blind typen volgen

Het volgen van een typecursus brengt een aantal voordelen met zich mee voor zowel kinderen als voor volwassenen. Hieronder lees je over een aantal voordelen die het volgen van een typecursus met zich meebrengen, die je onmogelijk kan afslaan.

  • Veel typecursussen geven je de mogelijkheid om zelf de startdatum van je cursus te bepalen. Het volgen van een cursus vereist uiteraard wat tijd. Het is daarom een groot voordeel dat je zelf de mogelijk hebt om een startdatum te kiezen dat voor jou het beste uitkomt om te beginnen aan de cursus, zodat je alles kan geven om deze cursus succesvol af te ronden.
  • Naast de mogelijkheid om zelf een startdatum te kiezen heb je met veel typecursussen de mogelijkheid om je eigen studietempo te bepalen. Jij weet als geen ander hoe je het beste leert en hoeveel studielast je aankan. Met een typecursus ben je vrij om te studeren op jouw manier, zodat jij je volledig kunt voorbereiden op het succesvol afronden van de cursus.
  • Het volgen van een cursus blind typen verbeterd de taalvaardigheid van kinderen. Tijdens het volgen van een cursus blindtypen leren kinderen om precies te typen, waardoor ze steeds minder typfouten maken. Als gevolg hiervan maken kinderen steeds minder spellingsfouten en gaat hun taalvaardigheid een heel stuk vooruit.
  • Dankzij het volgen van een typecursus, verbeter je lichaamshouding terwijl je aan het werken bent. Doordat je tijdens een typecursus leert om je ogen op het beeldscherm te houden, voorkom je dat je in een gebogen houding gaat zitten om naar het toetsenbord te kijken. Hierdoor voorkom je dat je te maken krijgt van rug-, nek-, arm- en schouderklachten krijgt.
  • Zowel kinderen als volwassen hebben de rest van hun leven profijt van het volgen van een typecursus. Als je eenmaal leert om snel en foutloos blind te typen, zal je het nooit meer vergeten. Het beschikken over de vaardigheid om blind te kunnen typen zal je de rest van je leven kunnen blijven gebruiken.
ducktypen

Online Typecursus Speciaal voor kinderen

De vrolijkste typecursus
van Nederland!
vanaf 74.9699.95
typecursus nti

Blind Typen Laagste prijs

Werk sneller en efficiënter met deze typecursus. STAP-budget mogelijk.
cursus blind typen nhbo

Thuisstudie Typevaardigheid Professionele opleiding

Snel en efficiënt leren typen met praktijkgerichte oefeningen.

Nadelen van een cursus blind typen volgen

Uiteraard is heeft het volgen van een typecursus ook een aantal nadelen voor zowel kinderen als volwassenen. Daarom lees je hieronder over een aantal nadelen die om de hoek komen kijken bij het volgen van een typecursus om blind te leren typen.

  • Aan het volgen van een typecursus hangt een prijskaartje. Als je echt op zoek bent naar een vertrouwelijke cursus waarmee je na afloop gegarandeerd foutloos kunt typen, kom je er al snel achter dat dit niet bepaald voordelig is. Het ontwikkelen van je typevaardigheden is altijd goed. Echter vinden sommige mensen het niet waard om een hoog bedrag hieraan uit te geven, als ze hier verder niks mee zullen doen.
  • Het volgen van een cursus blind typen kost tijd. Het is vanzelfsprekend dat je na één week typeoefeningen niet meteen foutloos kunt blind typen. Houdt er dus rekening mee dat zeker wel een aantal weken bezig bent met het opbouwen van deze vaardigheid.
  • Zoals al eerder vernoemd werd is het volgen van een typecursus niet voor iedereen de juiste leermethode om blind te typen. Sommige mensen leren bijvoorbeeld sneller in een klassikale omgeving, dan in een interactieve leeromgeving online. Bedenk daarom eerst goed voor jezelf hoe jij het beste leert en of een typcursus hier daadwerkelijk bij past.

Waarom blind typen?

Het volgen van een cursus blind typen heeft zowel zijn voor- als nadelen. Daarnaast is het volgen van een typecursus niet voor iedereen de juiste leermethode om te leren blind typen. Ben je toch van plan om van start te gaan met een cursus om foutloos blind te kunnen typen? Dan kan je natuurlijk zelf een geschikt moment kiezen dat voor jou het beste uitkomt, om te beginnen aan de typecursus en deze succesvol af te ronden.